"Това е нещо, което той с удоволствие би направил", споделя бившата му съпруга Пресила Пресли

Нов диск съчетава хитове като "Love Me Tender" и "It's Now or Never" на Краля на рока Елвис Пресли със звученето на Кралския филхармоничен оркестър, предаде Асошиейтед прес.

 

"Това е нещо, което той с удоволствие би направил", сподели бившата съпруга на покойния певец Присила Пресли по повод проекта.

 

Идеята за диска "If I Can Dream: Elvis Presley with The Royal Philharmonic Orchestra" се ражда преди две години, докато тя се намира в Лондон, където участва в театралния пиеса и обсъжда възможности с продуцента Дон Рийдман. Първоначално Присила Пресли подхожда скептично към предложението, тъй като й се налага да разглежда доста неприемливи идеи за употребата на името или музиката на Елвис. 

 

Когато обаче диригентът, с когото Краля на рока е работил в Лас Вегас, й предлага сходна идея, Присила Пресли осъзнава напълно смисъла на подобен проект. Името на Елвис се свързва най-вече с рокендрола, но музикалната му колекция обхваща много различни стилове. 

 

Дискът, включващ също дуетно изпълнение с Майкъл Бубле на парчето "Fever", както участие на италианското трио "Ил Воло" и китариста Дуейн Еди трябва да се появи на музикалния пазар на 6 ноември.