Обвинени са 11 души, а по делото са извършени 28 експертизи

Специализираната прокуратура внесе обвинителен акт срещу 11 души, участващи в организирана престъпна група за разпространение на наркотици на територията на Добрич. На съд са предадени Андреан Атанасов, ръководител на групата, Благо Андреев, Венцислав Филипов, Филип Филипов, Димитър Титев, Емил Атанасов, Ганчо Йорданов, Георги Георгиев, Димитър Михайлов, Нели Калчева и Генади Ганчев.

 

Според обвинителния акт Андреан Атанасов получавал наркотичните вещества от варненски дилър на едро, с когото се срещал в с. Стожер, на 10 км от Добрич. Размяната на хероин срещу пари ставала при разминаване на автомобилите. Атанасов поставял наркотика в тайник, от където при необходимост от зареждане на групата, бил взиман от доверен човек в организацията на по-високо йерархично ниво.

 

Наркотикът се носел в дома на Венцислав и Филип Филипови, които го разфасовали на дози и предавали на уличните дилъри на групата - Титев, Димитров, Йорданов и Ганчев. След продажбата парите били отчитани на Венцислав Филипов.

 

Наркогрупата е действала до 7 октомври 2014 г., когато участниците в нея са били задържани. По делото са извършени 28 експертизи.