Пияни роми отбелязаха празника на Варна със собствено шоу, пише вестник "Труд"

 

Петима пияни роми бяха арестувани за грубо хулиганство в неделя призори пред варненската община, пише вестник “Труд” в броя си от понеделник.

Още по темата

 

Компанията от Белослав празнувала с песни и танци Деня на морската столица на крайбрежната алея и накрая се озовала в полицейски клетка.

 

“Групата е била превъзбудена и еуфорична заради зарята по случай празника, крещяла и подскачала хаотично”, разказват от полицията. 

 

Моторизирани пазители на реда, които патрулирали по алеята, предупредили веселяците да бъдат по-сдържани и да напуснат веднага района.

 

Вместо да се разотидат по домовете си, пияните мъже решили да устроят шоу в самия център на града. Около 1 ч те спрели колата си насред кръстовището срещу общинския съвет, надули силно музиката от колите си излезли да играят кючек насред пътното платно. Един от групата се качил на капака на автомобила и започнал да се кълчи и там. Последвал го и друг.

 

Кръстовището е едно от най-натоварените в града през цялото денонощие. Останалите участници в движението опитали да им направят забележка, че пречат. В отговор получили агресивни псувни и удари по капаците на колите.

 

Дежурният в общината видял безредицата, излязъл и ги помолил да се разотиват, но получил несдържани псувни и обиди. Тогава той позвънил на полицията. Пристигналият незабавно полицейски патрул разтурил импровизираното танцово представление. Петимата били задържани и отведени с белезници в най-близкото РПУ. Районната прокуратура е образувала досъдебно производство. Предстои да се изясни кой точно е карал колата. Според очевидците нито един от групата не е бил трезвен.

 

Пълния преглед на печата от понеделник с Ани Цолова и Влади Въргала гледайте във видеото.