Хванат е благодарение на камерите в гаража, в който са били автомобилите

 

Рецидивист под домашен арест е откраднал две коли в София. Престъплението е от 14-ти август, а крадецът беше арестуват 4 дни по-късно.

 

Хванат е благодарение на камерите в гаража, в който са били колите.  Автомобилите са собственост на Делян Лилов, който алармира за посегателството във Facebook.

 

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова съобщи, че задържаният е с три европейски заповеди за арест – една от Словения и две от Италия. В Европа обирал жилища и крал мотори.

 

От съда уточниха, че мъжът е под домашен арест от 20 март тази година. Мярката е наложена заради започнало производство във връзка с една от заповедите му за арест от Италия.  На 27 март 2015 г. Софийският градски съд е разрешил той да бъде предаден на властите в Италия, но отлага това заради образувани наказателни производства в България.

 

"Съгласно закона, с решението си съдът е взел мярка за неотклонение „задържане под стража“, която следва да се изпълни от момента на приключването на наказателните производства в България.  До момента на приключване на наказателните производства водени срещу лицето в България, правомощие на прокуратурата е да прецени дали по тях следва да се отправи искане до съответния съд за взимане на мярка „задържане под стража“ или „домашен арест", коментираха от съда. 

 

Случката стана повод за поредния остър коментар на премиера Бойко Борисов.

 

Какво точно каза премиерът – гледайте във видеото!