Облеклото ѝ е дело на Петър Рогачев

 

Херцогинята на Кембридж Кейт Мидълтън се появи на благотворително събитие с рокля, ушита от български дизайнер. 

 

Облеклото ѝ е дело на дизайнерската къща Eponine, която е базирана в Лондон, и на българина Петър Рогачев, пише Vesti.bg.

 

Highslide JS
 

 

В профила на модната къща в Instagram публикуваха снимка от корицата на британския "Телеграф" с думите: "Развълнувани сме, че херцогинята носеше облекло на Eponine, огромни благодарности на главния шивач, ти си истински гений".

 

В поста им е отбелязан и самият дизайнер, чийто псевдоним в Instagram е pepolli.

 

Вестници и електронни медии във Великобритания също пишат, че автор на стилния ретро костюм е модният дизайнер Петър Рогачев от Велики Преслав, който от 2011 г. работи за луксозната марка облекла “Епонин”, клиентите на която са известни особи от цял свят. Vogue също коментира, че в костюма на българина херцогинята на Кеймбридж е в безупречна визия, а някои дори я сравняват с Джаки Кенеди, пише "24 часа".

 

Цялата суматоха около одеждата на Кейт Мидълтън донесе за автора Петър Рогачев много суперлативи, а марката дрехи получи над сто моментални поръчки, всяка от която на цена между 4000 и 5000 паунда.

 

Петър Рогачев и Кейт Мидълтън са родени през 1982 г. Българинът завършва Техникума по облекло и хранене в Шумен, учи в местния университет, а после дизайн в Киев. Започва като крояч в родния си град, а след две години става моден дизайнер, който прави първите си колекции във Варна. С приза “Моден дизайнер” преди 10 години заминава за Лондон.