Уникална колекция - на турне от Варна към София

 

Тодор Колев, Георги Парцалев и Невена Коканова на турне от Варна до София. Тези и още куп любими български актьори и певци оживяват в уникална колекция от восъчни фигури, част от първия по рода си ретро музей у нас. В българския вариант на Мадам Тюсо можем да видим и лидерите на държавите от бившия соцлагер, начело с Тодор Живков. 

 

Уникалната колекция ни среща отблизо с любимци на няколко поколения. Сред тях са Невена Коканова, Емил Димитров, Павел Попандов и дори незабравимият Юрий Никулин - сякаш уловен в кадър от шедьовъра „Диамантената ръка”.

 

Образите са толкова живи, че изумяват дори близките на звездите. Едни от най-любимите фигури на посетителите на музея са тези на големите български актьори като Георги Парцалев, който е с фотоапарат – също като образа на чичо Манчо от култовия филм „С деца на море”.

 

Началото на колекцията поставил един от царете на комедията в нашето кино - Тодор Колев. Фигурите на Ленин, Сталин, Горбачов, Фидел Кастро и Че Гевара по нищо не отстъпват на тези в прочутия музей на Мадам Тюсо. Пресъздават дори реалните ръст и тегло на своите първообрази.

 

Сред бившите соцвеличия безспорен фаворит сред посетителите бил Тодор Живков. Експозицията впечатлявала много и чужденците.

 

Скоро сред плеядата незабравими звезди ще се наредят и фигурите на Григор Вачков, Георги Георгиев-Гец и Апостол Карамитев. Уникалните фигури ще бъдат транспортирани до София в специален камион, а дори и кратка среща с тях прилича на пътуване във времето.

 

Репортер: Искра Урумова