Обвинени са в рекет, изнудвания и побоища

Още четирима от задържаните след престрелката с Митьо Очите остават за постоянно в ареста, реши Специализираният съд.

Иван Терзиев, Димитър Николов, Силви Николаев и Николай Иванов бяха задържани по време на следствен експеримент преди няколко дни. Обвинени са за участие в престъпна група. 

По темата

Групата на Божидар Кузманов-Божо Кравата е обвинена в наркоразпространение, рекет, а част от членовете и в опит за убийство на Димитър Желязков.

Кузманов се издирва, а членовете на групата му твърдят, че са натопени от конкуренцията в курорта и не са събирали такса „спокойствие” нито от таксиметрови шофьори, нито от туропратори в „Слънчев бряг”.

За първи път задържаните проговориха и за стрелбата срещу Митьо Очите.

"Митьо Очите дойде въоръжен, с бронежилетка, с пистолет на кръста, който му се виждаше. Той като разярен бик, дори не ме погледна, аз му посочих накъде да влезна навътре, след няколко секунди се чуха прищраквания и изстрелите”, разказа Иван Терзийски.

Задържаните се оплакаха и че свидетелите срещу тях всъщност са ги тормозили. А свидетелите - тайни и явни, разказват, че момчета на Божидар Кузманов ходели тежко въоръжени, разпространявали дрога и били много опасни.

Съдът уважи техните показания и с мотива, че задържаните са опасни и могат да извършат ново престъпление ги остави в ареста.