"Чувствам се застрашен в ареста в Бургас", каза той

Арест за един от участниците в стрелбата в "Слънчев бряг", при която беше прострелян Димитър Желязков - Митьо Очите, а негов бодигард загина.  


Съдът остави зад решетките мъжът, сочен за убиец на гарда на Митьо Очите. Подсъдимият Тодор Славов заяви пред магистратите, че е действал в условия на неизбежна самозащита, тъй като групата на Димитър Желязков ги е нападнала.

Славов поиска да бъде освободен, защото в следствения арест в Бургас го заплашвали с убийство. "Чувствам се застрашен в ареста в Бургас, чувам всеки ден заплахи от затворници, че ще бъда изкаран с краката напред към Поморие", заяво той пред магистратите. Съдът препоръча да го преместят в софийски арест, но го остави зад решетките, заради тежестта на обвинението и събраните доказателства.

Славов е сочен като част от групата на Божидар Кузманов-Божо Кравата. Десетчленната банда е обвинена в рекет, изнудване, побоища, опит за убийство и убийство, а самият Божо Кравата се издирва.

„Аз не съм направил нищо, освен да защитя живота си”,  заяви пред съда Тодор Славов. Защитникът му Иван Ангелов пък твърди, че  „по делото няма доказателства за тежкото обвинение на неговия клиент - има няколко разпознавания със снимки, които са вече са били показани в медиите”. Защитата на Славов твърди и че убитият Алексиев има обща фирма с бащата на зам.-шефа на бургаския затвор.

Дъщерята на Митьо Очите – Станислава – обясни, че никога не е имала конфликт с бандата на Божидар Кузманов-Божо Кравата. „Не знам баща ми да е имал конфликт с Божо Кравата”, добави тя.

Над 200 камери са заснели как Митьо Очите и хората, с които е бил, са вървели километър преди да влязат в заведението, в което стана престрелката. Записите от камерите обаче ги няма.

Тодор Славов има чисто съдебно минало, единствен остава на място след пукотевиците, казва на персонала да звънне на 112, изчаква полицията и сам обявява, че е въоръжен и се предава на полицията.