Изказванията дойдоха в интервю за "Здравей, България"

Радан Кънев се извини на зрителите на NOVA и на водещия Виктор Николаев заради нецензурния израз "бай х*й", който употреби в ефирa на телевизията. 

"Сещате ли се, ако имаше един лидер на блока (Реформаторския блок - бел.ред.), независимо кой е. В момента Бойко Борисов ги вика тези хора. Аз ги съжалявам за ролята, в която се поставиха сами. Вика ги като шеф и ги мъмри един по един. Той не им е шеф. Но те нямат зад гърба си техния лидер, който да му каже: "Абе, бай х*й, ти с кого се държиш така, бе. Това да не ти е махалата", заяви Кънев в "Здравей, България". 

По-късно през деня председателят се извини в съобщение, публикувано във Facebook. Той подчерта, че съжалява за израза, но не и за смисъла. 

"Знам, че има момент, в който културните хора трябва да отговорят на удара с удар, на гаврата - с шамар, на рекета - със сила. В името на достойнството си, на семействата и децата си. Но това не оправдава използването на нецензурни думи в сутрешния ефир, дори и като творческа препратка към творчеството на Ицо Хазарта. Все пак, пред децата си не винаги говорим това, което мислим. Съжалявам за израза, не и за смисъла", пише Кънев.

Разговора с него в "Здравей, България" гледайте във видеото.