Инцидентът е заснет от охранителна камера

Зрелищна катастрофа в София. Джип с дипломатически номера се вряза в денонощен магазин. Трима души по чудо останаха невредими.

"Вчера вечерта един джип катастрофира в нашия магазин. Наистина много лош късмет за нас, но ние ще го възстановим. Двете момчета пред магазина в момента на инцидента, обаче са супер късметлии и трябва да благодарят на Господ за това, че са още живи. В началото бяхме много ядосани заради случилото се, но след като гледахме записите от охранителните камерите, почувствахме огромно облекчение, защото няколко души можеше днес вече да не са сред нас. За щастие обаче на всички, тази катастрофа причини само материални щети", разказва Кристиян Иванов, който е качил кадри от инцидента във Facebook. 

Случката се разиграва в неделя вечерта в близост до Сточна гара. От записите на камерите се вижда. Как две момчета стоят пред магазина. A точно пред него има спирка на градския транспорт. Говорят си и не подозират, че след секунди в магазина ще влезе джип. Той минава на сантиметри от момчетата и те остават невредими. Разминават се на косъм от смъртта.

По чудо от инцидента излиза невредим и продавачът, който е на смяна в този момент. Шофьорът на автомобила отказа да коментира случилото се. 

На място веднага е пристигнала и пътна полиция. От там обясниха за нова, че пробите за алкохол и наркотици са отрицателни. Установили обаче, че автомобилът се е движел с несъобразена скорост.  Шофьорът е израелски гражданин. Щетите по магазина вече се възстановяват.

Вижте кадри от катастрофата.