Кадри показват как тя скача от моста, за да избегне колата на терориста

Жената, извадена жива от река Темза след вчерашния атентат в Лондон, при който кола се вряза в пешеходци на моста Уестминстър, е румънска туристка, която празнувала рождения ден на приятеля си, съобщиха румънските власти, цитирани от Асошиейтед прес, пише БТА.

Жената е паднала в Темза, но не се знае дали е скочила, или е била блъсната от автомобила, заяви говорителят на външното министерство.

По темата

Състоянието на ранената е критично, съобщи посланикът на Румъния във Великобритания Дан Михалаке. "Към момента състоянието й е критично. Тази нощ й беше извършена мозъчна операция. След това е преместена в друга болница, за да се направи изследване на белите дробове, защото има проблем с функционирането им", уточни посланик Михалаке. 

Румънското външно министерство оповести, че двама румънски граждани са били ранени в смъртоносните атаки, станали вчера в Лондон на моста Уестминстър и в района на парламента. 

Ранените са двойка мъж и жена на 31 и 32 години, които били на почивка в Лондон по случай рождения ден на мъжа. Тя е в критично състояние, а младежът е с фрактура на стъпалото, но е извън всякаква опасност. 

В края на миналия месец петима румънски граждани бяха блъснати от кола с пиян шофьор, докато се разхождаха в района Балингам в Югоизточен Лондон и бяха настанени в болница. Лондонската полиция отхвърли случилото се тогава да е терористичен акт.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.