Най-малките почитатели на опасното хоби са едва 10-годишни.

Родители са под тревога. Причината е мода сред децата да си правят опасни селфита от високи, необезопасени сгради. Социалните мрежи буквално настръхнаха от публикация на баща, който случайно се натъкнал на смразяващи снимки в профила на сина си във "Фейсбук". 

По темата

„Страшно е! Наистина! Моят син пострада, за късмет – не сериозно. Но имаше падане и в момента казва, че не се занимава вече с това. Но моля ви, вижте тези снимки!”, пише обезпокоеният родител. 

А снимките наистина спират дъха. От страх. Срещаме се с един от героите от тези снимки. Казва, че го прави за адреналин и за да е "готин". Допълва, че най-малките почитатели на опасното хоби са едва 10-годишни.

А градът изобилства от нерегламентирани места за катерене, които привличат като магнит малките търсачи на силни усещания. 

Опасността в това занимание виждат най-ясно професионалистите. Делян Димитров е двукратен световен шампион по паркур – спортът, при който се придвижваш в градска среда по стени, като използваш различни акробатични движения.

"Това просто не е готино, няма смисъл и е един излишен риск, който дори не показва някакви качества", казва той. 

Какво може да стори, за да се предотвратят бъдещи инциденти? Как любителите на опасните селфита реагираха на смъртта на 14-годишно момиче, което само преди два месеца загина, падайки от 12-етажна сграда? Отговорите гледайте във видеото. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.