Има десетки ранени и изчезнали хора

Земетресение с магнитуд 3,6 разлюля историческия италиански остров Иския.

Различните агенции оценяват различно земния трус.

Според американския геоложки институт силата му е била 4,3, а според Европейския сеизмологичен център - 4,5.

Две тела бяха намерени, а още 20 души са ранени в резултат на разрушенията. Има и изчезнали хора, като техният брой все още се уточнява.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

По данни на някои медии едната жертва е жена, която е била ударена от тухла от срутила се църква. Втората жертва също е жена, която е открита в къща в района на Касамикола.

Пожарникари са спасили бебе от развалините след силния трус. Те са описали спасителната операция като „чудо”.

Спасителите издирват и три деца на възраст 17 месеца, на 4 и на 6 години. Те не изключват вероятността и за още жертви на вулканичния остров в Неаполитанския залив.

По информация на посолството в Рим към 11.00 ч. българско време няма данни за пострадали български граждани при земетресението. Най-големи са разрушенията в община Казамичола. Италианските власти осигуряват транспорт за туристите, желаещи да напуснат острова. Българското посолство е в контакт с местните власти и следи ситуацията.

Всички български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го направят на дежурните телефони на посолството в Рим: +39 06 322 4640 и +39 06 322 4643.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.