Момичето беше убито в асансьор на жилищен блок

15-годишният ученик, който е обвинен за убийството на 11-годишната Никол в Бургас остава в ареста. Решението е на Апелативния съд в града. Детето беше убито в асансьор на жилищен блок. Бащата на момичето е категоричен, че става въпрос за умишлено убийство. Според семейството на задържаното момче обаче истинският извършител на престъплението е на свобода.

Бащата на убитата Никол разказа, че според експертиза Иван е бил малтретиран в училище и затова е искал да се докаже пред съучениците си. Според родителите на момчето той е добро, неагресивно дете и всичко е лъжа. В съдебната зала обвиняемото дете за убийство на друго дете, влезе безмълвно. Защити го баща му.

Версията на разследващите е, че Иван и Никол се скарали дали да пушат наргиле. Но бащата на убитото момиче не вярва на това.

Бащата на Никол: Убийството на дъщеря ми е било планирано

„Асансьорът се движи бързо, влизат вътре, не е имало скандал за наргиле. Блокът е на 8 етажа, а е бил на 6-ия, когато е открито тялото. Бащата твърди, че в Иван са намерени вещи на Никол - черната раничка, телефонът, ножът. Няма такъв глупав човек, който да вземе предмети, които ще го уличат в убийство”, каза Любомир Йончев, баща на убитата Никол. 

„Отидох на мястото - детска площадка, хора са пиели бира, тя и да е викала, те ще я чуят. Той си я подлъгал хубаво. Това е било планувано, човекът си е свършил много хубаво работата”, добави Любомир Йончев.

По ножа и по телефона на момичето е намерено ДНК-то на Иван. Ножът пък е намерен на площадката пред асансьора, където е убита Никол. Баща й вярва, че тя е натиснала аварийния бутон в опит да се спаси.

Експертиза ще покаже дали Иван има психически отклонения. Прокуратурата поиска той да остане в ареста. В деня на убийството бащата на Иван го оставил у дома около обяд. Часове по-късно го арестували. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.