Могат ли дивите животни лесно да излязат на пътното платно?

Стадо диви прасета предизвика катастрофа на автомагистрала "Тракия" в нощта на 3-и октомври. За случката потърпевши разказаха в социалните мрежи. Колата на един от шофьорите е със сериозни щети при удара със животните. За щастие, няма човешки жертви.

„Видях кола на аварийни светлини, и докато мина до колата, ударих едно животно. Отбих, за да видя дали имам някакви щети. Имаше стадо прасета под магистралата, те бяха около 20 прасета. Пострадалата кола беше на аварийни, а пътниците бяха излезли от превозното средство”, разказа свидетел на опасната ситуация.

Серия от катастрофи блокира "Тракия" край Пазарджик (СНИМКИ)

Инцидентът става на 323 километър на магистрала „Тракия”, малко преди отбивката за Карнобат. Оказва се, че там оградната мрежа, която предпазва излизането на диви животни на магистралата, е скъсана.

„Ние наричаме тази ограда „заешка ограда” и тя е с променлива геометрия. В долната си част тя е гъста, а нагоре е по-рядка. През нея може да премине прасе, крава или елен”, коментира Михаил Рашков, директор на дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура”. 

Репортер: Цеца Алексова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.