От министерството са открили редица нарушения в лечебното заведение

Министерството на здравеопазването дава болницата във Враца на прокуратурата.

"В момента се изготвя доклад за нарушенията в лечебното заведение", заяви здравният министър Николай Петров в парламента. 

Граждани на протест в защита на болницата във Враца

Той съобщи, че дълговете на болницата реално могат да надвишат 20 милиона лева.

„Обявените към момента близо 14 млн. лева дългове са само главници. Когато към тях се добавят лихви, такси на частните съдебни изпълнители, съдебните такси, както и тези към адвокатите, сумата ще стане 20 милиона лева. Договори са подписвани без да защитават по никакъв начин интересите на болницата. Фигурират наказателни лихви по 10%. Никой не може да издържи на това“, каза още още здравният министър.

Болницата във Враца няма да приема спешни пациенти

Проф. Петров определи практиките в лечебното заведение като "тежки и порочни". За пример той посочи, че за скенер, който може да бъде закупен за 300 000 лева, са платени близо 500 000. Само за две години, при един от предходните директори на болницата, дълговете на лечебното заведение се увеличават от 3 млн. на повече от 10 млн. лева.

Защо лекари от болницата във Враца заплашиха с масови оставки?

Заради забавените заплати на работещите в болницата, от Министерството на здравеопазването се ангажират да преведат на лечебното заведение авансово субсидията за отдалеченост и спешност.

„Предстои ни много тежка работа и няма да се поколебаем да я свършим. Ще се борим да запазим болницата“, категоричен беше проф. Николай Петров.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.