"Ще подкрепя ветото на президента. Аз съм онкоболен и затова заявявам конфликт на интереси", каза той

Ще подкрепя ветото на президента. Аз съм онкоболен и затова заявявам конфликт на интереси”, заяви Стефан Данаилов по време на дебатите по наложеното от президента вето върху части от бюджета на НЗОК за 2018 г.

ОКОНЧАТЕЛНО: Мораториумът върху лекарствата остава

„Не обичам този остър тон и скандали, когато става въпрос за човешки живот. Ако от 3-4 години съм в ремисия, аз не знам Господ какво ще каже след месец-два, година. Явно химиите, които са ми наливали през тези години, вече няма да действат и ще трябва да пробваме нова химия. Вие ще кажете, че имам пари и ще си купя. Аз имам, но тези хора, които нямат?“, попита Данаилов.

Президентът наложи вето над мораториума за новите лекарства

Няма начин да не сте загубили близки от тази коварна, гадна, мръсна болест. Да направим две групи – да се разходим из Софийската онкология и да видите какви хора са вътре. Големият процент са млади хора, които трябва да живеят, а не могат. Свидетел съм на безсилието на лекарите, когато опитват всичко и не става. Затова не ме интересуват тези милиони, но дайте да направим не жест, а да изпълним задължението си. Нас са ни избирали хората и много от тези хора също са попарени от тази коварна болест“, каза още Стефан Данаилов.

Граждани на протест срещу мораториума за новите лекарства (ВИДЕО)

„Дайте да сменим политиката и да постъпим най-човешки, защото това, което не дай си Боже ви се случи да изживеете и не знаете дали ще оцелеете, е страшно. Изпитвал съм го и затова го споделям с вас. Разчитам на вашия разум“, каза Данаилов.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.