Новият фантастичен трилър ще е базиран на новелата "Нощен летец"

Още едно произведение на автора на "Играта на троновете" - Джордж Мартин, ще бъде заснето в сериал, съобщава канала Syfy, цитиран от БГНЕС.

Българинът, който прави музика за "Игра на тронове" - за игрите и битките (ВИДЕО)

Фантастичният трилър ще бъде заснет по мотиви от новелата на Джордж Мартин "Нощен летец". Главният персонаж - д-р Агата Метсън, ще играе Гретхен Мол, известна с ролята на Джилиън Дармоди в сериала "Престъпна империя".

Книгите в основата на "Игра на тронове" – и в дигитален вариант

Продуценти на адаптацията ще бъдат Джеф Бюлер („Стълбата на Джейкъб“) и Даниел Сероун, а Мартин ще се изяви като изпълнителен продуцент. Телевизионната екранизация ще бъде финансирана от Universal Cable Productions, а Netflix ще копродуцират и първи ще имат правата за излъчване извън САЩ.

Джордж Мартин - един от най-обичаните съвременни автори

Научнофантастичната новела "Нощен летец" е публикувана за пръв път през 1980 г. Ня проследява приключенията на осмина учени и телепат, които се впускат в търсене на извънземен живот накрая на Слънчевата система. Сплотеният екипаж с недружелюбен капитан пътува на борда на малкия кораб „Нощен летец“, но мисията им се оказва повече от опасна, след като поредица от ужасяващи събития поставят на изпитание взаимното им доверие. 

Дракон от "Игра на тронове" бил озвучен от чифтосващи се костенурки

 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.