Те са открити в Перник

Близо три месеца след мащабната акция по издирване на тримата мъже, обвинени за редица взривени банкомати, МВР успя да залови двама от тях. Арестът станал, след като случайно патрул на Пътна полиция спрял лек автомобил за проверка. Изненадващо в него се оказали двама от издирваните мъже. Последвало едночасово преследване. 

Нападнаха служители на банка, докато зареждат банкомат

Действието се развива в пернишкия квартал „Църква”. Около 00:30 часа през нощта патрул на Пътна полиция подава сигнал на черен голф да спре за проверка. Колата спира, но на около 150 метра от патрулката и вместо да си дадат документите двамата мъже слизат и започват да бягат пеша. 

Започва преследване. Мъжете прескачали огради, бягали през дворовете. Единият от тях дори опитал да се скрие край река Струма. В крайна сметка и двамата били заловени. И обвинени.

„Районната прокуратура в Дупница е повдигнала обвинения на още двама от обвинените. Имат отношение и има доказателства за кражба на пари от Сапарева баня, а за други такива деяния ще установяваме”, заяви Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор.

За втори път перничаните, обвинени за взривеният банкомат в Сапарева баня, бягат пеша. Първият път беше в началото на ноември 2017 г. Хеликоптер, следови кучета и десетки полицаи опитаха да ги хванат. Тогава мъжете избягаха пеша през гората. 

Този път ги хванаха. Арестуваните са Красимир Йорданов – Джонката и Кирил Микев – Свещичката, съобщи МВР. Автомобилът, с който се движили, също е прибран в двора на полицията. Единствен от групата остава в нелегалност – Тодор Богданов – Маймуната.

Прокуратурата ще иска задържане под стража и за двамата заловени.