Жилищната сграда е санирана само преди 2 години

Топлоизолацията на блок, саниран преди 2 години, се стовари на земята след силния вятър в София. Блокът е саниран за близо 300 000 лева.

„Много силен шум чух, удар страхотен. Оказа се, че е паднало това голямо пано”, разказва Кръстьо Хинов.

Въпреки сигналите на живущите нито една държавна институция не е реагирала до този момент. Ето защо те сами са обезопасили района на блока.

БАШ МАЙСТОРЪТ: Цял блок остана без покрив след саниране (ВИДЕО)

„Не е паднало до долу, защото, аз съм на 5 етаж, бях саниран предварително от алпинисти, имаше дюбели навсякъде, а сега може да видите, че по тези пана няма нито един дюбел”, заявява Хинов.

СИЛНИЯТ ВЯТЪР: Двама пострадали, отнесени покриви и изтръгнати стълбове

Екип на NOVA потърси и специалист за коментар.

„Видно не са монтиране дюбели, които да хванат ипиеса, респективно лепилото е положено върху фасадната боя, не върху чиста бетонова основа, която да крепи цялостната система”, коментира Ангел Кочев.

„Обществените поръчки не работят у нас и другата причина е, че ги взимат фирми, които нямат персонална практика, те наемат други фирми, после трети”, коментира Хинов.

28 сигнала за паднали дървета и опасни ламарини в София

Фирмата-изпълнител на санирането е с 28 години опит в строителството.

„Най-вероятно е да речем някаква човешка грешка. Неприятно е и не мога да си го обясня как се е случило, защото би трябвало да има контрол на обекта”, заяви Боби Петров, технически изпълнител.

Сигнал на живущите до регионалното министерство за некачественото саниране е пратен още през февруари. Тогава оттам нареждат фирмата да направи незабавен ремонт. А той и до днес не беше извършен.

„Няма съмнения, че това ще бъде отстранено за сметка на фирмата, защото сградата е в гаранция. Ще си понесем всички последствия”, заяви Петров.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.   

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.