"Шоуто на АВВА е на изключително високо ниво", категоричен е Улф Андерсън

За да допълнят усещането за АВВА, създателите на Шоуто за емблематичната група включват в състава легендарния саксофонист на шведското музикално явление - Улф Андерсън. Това прави спектакъла, който ще гостува за първи път у нас на 27 септември в Античен театър Пловдив и на 29 септември в София - Зала 1 на НДК, уникален по рода си и максимално го доближава да оригиналното звучене на АВВА.

АРХИВНИ СНИМКИ НА КУЛТОВАТА ШВЕДСКА ГРУПА ВИЖТЕ ТУК

За участието си в Шоуто на АВВА, което са радва на внушителен световен интерес, дори и на Бродуей, Андерсън споделя: „Когато ме поканиха да стана част от този удивителен спектакъл, аз веднага приех, защото проектът е на изключително високо ниво – не само като музика, но и като цялостно преживяване за публиката“. За шоуто, което до момента има 5 пъти повече концерти от оригиналния състав на шведския феномен, саксофонистът признава още: „Можете ли да повярвате, че аз се забавлявам да участвам дори повече, отколкото със самите АВВА. А най-важното за мен е, че благодарение на това представление, след всички тези години, тяхната музика е все още жива!“.

35 ГОДИНИ СЛЕД РАЗДЯЛАТА: ABBA се събраха отново, направиха две нови песни!

С близо 700 концерта в 40 страни и повече от 2 000 000 продадени билети в цял свят „Шоуто на ABBA“ привлича хиляди нови почитатели на легендарната поп група. Този грандиозен успех се дължи на неподражаемото съчетание на най-модерен звук, визуални ефекти и култовото добре познато звучене на любимите на редица поколения хитове, като „Money Money Money“, „Dancing Queen“, „Mamma Mia“, „SOS“, „Waterloo“, „Knowing Me Knowing You“ и други.

АББА се събират за нов проект

„Mamma mia! 2" излиза по кината през 2018 г.

Песните в „Шоуто на ABBA“ се изпълняват от шведската група „Waterloo“ и Националния симфоничен оркестър на Лондон, режисиран от музикалния гений Матю Фрийман, който е работил съвместно с големи звезди като Роби Уилямс, Елвис Костело и Сър Клиф Ричард.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.