Поводът за изострянето на взаимоотношенията в коалицията дойде след приетите поправки в Закона за приватизацията

"Приятелски огън” в управляващата коалиция. Волен Сидеров нападна колегата си Валери Симеонов след твърдения, че ГЕРБ и „Атака” прокарват лобистки интереси в парламента.  

Сидеров определи действията и изказванията на вицепремиера като разрушителни. В кулоарите на Народното събрание Волен Сидеров заяви, че "ако някой може да ни събори от власт, това може да сме самите ние”.

ШУМ В КОАЛИЦИЯТА: НФСБ недоволни от поправки в Закона за приватизацията

По думите му Валери Симеонов е длъжен пред избирателите си да обясни какви са плановете му в коалицията оттук нататък. Отговорът от редиците на НФСБ не закъсня.

„Валери Симеонов извършва разрушителни действия срещу една тройна коалиция, която аз създадох. Това означава да върнеш ДПС на власт. Аз няма да допусна това нещо. Неговите обвинения са съчинени. Войната, която вицепремиерът води с определени бизнес кръгове, не е полезна за България. Симеонов не е съдия, нито е следовател и го съветвам да не се прави на шериф или на някакъв от този вид силов играч. Поставих му въпроса ясно да отговори – ще се явяваме ли заедно на евроизборите? Той три пъти отговори, че не смята да е явяваме заедно. При това положение аз питам кой разрушава коалицията?”, попита Волен Сидеров.

От НФСБ разпалиха още по-силно конфликта със своите партньри ,като засилиха съмненията ,че противоречията в коалицията стават все по-сериозни.

ЗАКОНЪТ ЗА ГОРИВАТА: Нов скандал в Обединените патриоти (ВИДЕО)

„Говорим за 68 милиона, които в момента се спестиха на държавата. Това стана със съдействието на лицето Сидеров, неговата партия и ВМРО. Двама са! Кой клати коалицията? Не търпим безпринципни позиции”, заяви на свой ред Валентин Касабов от НФСБ.

Според Сидеров, човекът който разваля коалицията е един и това не е той. А войната, която по думите му Валери Симеонов води с определени бизнес кръгове не е полезна за България. 

В парламента темата коментира и вицепремиерът Красимир Каракачанов, който обаче каза, че различията в характерите в коалицията са много, а проблемите и неразбирателството трябва да се решават в диалог.

"Ние трябва да запазим за предстоящите евроизбори и за предстоящите местни избори. Ако има някакви противоречия или ако има някакви въпроси, хубаво е да си ги изясняваме помежду си. Трябва да се решават проблемите с диалог, а не с шум в системата, да бъда най-възможно умерен и възпитан", каза Каракачанов.

НАПРЕЖЕНИЕ МЕЖДУ ПАТРИОТИТЕ: Сидеров обиден на партньорите си заради среща с Нинова

Припомняме, че поводът за изострянето на взаимоотношенията в коалицията този път дойде след приетите поправки в Закона за приватизацията, за които депутати от НФСБ твърдят, че били лобистки.

Повече подробности очаквайте в следобедната емисия новини в 16.00 ч.

Репортер: Лора Инджова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.