20 души остават в неизвестност след срутването на моста

Три дни след срутването на моста Моранди в Генуа, спасителите продължават да издирват хора. 15 души са в неизвестност.

ТРАГЕДИЯТА В ГЕНУА: Истории за почернени семейства и оцелели по чудо (ВИДЕО+СНИМКИ)

Властите заплашиха собственика на магистралата с отнемане на концесията, а семействата на жертвите отказаха държавно погребение. 

Треди ден поред пожарникари и спасители местят стотици тонове бетон и арматура в опит да открият оцелели.

“Ще прекратим операцията, когато сме убедени, че няма никой под руините”, каза Емануел, началник на пожарната в Генуа.

СЛЕД ДРАМАТА В ИТАЛИЯ: Обвинения в злоупотреби и недостатъчно инвестиции

Три дни след трагичния инцидент, знаковият камион, чиито шофьор е успял да спре на метри от пропастта, беше преместен. Транспортното министерство даде 15 дни на компанията, поддържала моста, да докаже, че съоръжението е отговаряло на стандартите. В противен случай концесията на фирмата ще бъде отнета.

“Състоянието на моста беше много лошо. Винаги имаше камиони на опашка там. Твърде голяма тежест трябваше да понесе”, заяви жител.

Семействата на жертвите се подготвят да погребат утре близките си.

“Това е нещо, засягащо всички, защото всички използвахме моста и можеше да се случи на всеки. Фактът, че се случи на тези братя и сестри, а не на нас означава, че ние страдаме с тях и сме благодарни, че не сме засегнати”, каза местен Епископ.

17 семейства са отказали държавно погребение, на което трябва да присъстват президента, премиера на Италия и висши политици. Така те изразиха недоволството си от държавата и политиката й,. Утре за един час ще бъде изгасено осветлението на Колизеума в Рим, а знамената на европейските институции в Брюксел ще бъдат спуснати на половина в памет на жертвите.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.