Операцията е отново за незаконно производство на цигари

Нова спецакция на прокуратурата отново за незаконно производство на цигари. Униформените нахлуха в две столични заведения. Информацията за двама задържани е все още неофициална.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Сред тях е Лидия Станоева. Името й се свързва с една от фирмите, които стопанисва двете заведения, показва справка в Търговския регистър. Защо точно е задържана и ще има ли повдигнати обвинения срещу нея все още не се знае.

Хронологията

Преди две седмици пловдивски полицаи попадат на схема за пране на пари, а покрай нея разкрили четири фабрики за незаконно производство на цигари. В тях открили 42 тона тютюн за 7 милиона лева, както произведени цигари от различни марки за близо 2 милиона лева.

Около 10 милиона е предполагаемият приход на разбитите фабрики за цигари

Пловдивските разследващи не успели да стигнат до ръководителите на престъпната група. Затова в работата се включила Специализираната прокуратура. Неофициално стана ясно, че проверяваните са Евлоги Станоев и синът му Георги, известен като Бирмата. Официално властите не потвърдиха.

Безлов: Арестите на бизнесмени изглеждат като поредица

„Не потвърждавам, нито отричам, че проверяваме хора от това семейство. Освен цигари, знаем, че имаме доста сериозен отдел, който се занимава с данъчни престъпления. Работи се по тази линия”, заяви заместник-главният прокурор Иван Гешев.

От прокурорите уточниха, че са проверили повече от 20 адреса. В незаконните фабрики за цигари в Дупница, Горна Оряховица и Тутракан намерили машини и съоръжения за производство на цигари.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК. 

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес