Британският премиер отново заяви, че втори референдум за излизането от ЕС няма да има

Правата на европейците във Великобритания са гарантирани независимо как ще се случи Brexit. Това обяви Тереза Мей по време на специално изявление след срещата на лидерите в Залцбург.

СРЕЩА НА ВЪРХА ЕС: Според Туск планът на Мей за Брекзит няма да сработи (ВИДЕО)

Британският премиер отново заяви, че втори референдум за излизането от Европейския съюз няма да има, защото е против логиката на демокрацията. Премиерът каза още, че не трябва да има вариант за твърда граница между Ирландия и Северна Ирландия.

Лидерите от ЕС след вечеря в Залцбург: Няма напредък за Brexit

Какъв да е режимът, след като границата между тях се окаже външна за Европейския съюз - това е един от основните спорове между Лондон и Брюксел. Само за два часа след речта на Тереза Мей британският паунд се обезцени с процент и половина.

СЛЕД BREXIT: Без преференции за работниците от ЕС във Великобритания

"През целия процес съм се отнасяла към Европейския съюз с уважение. Великобритания очаква същото от тях. Неприемливо е просто да се отхвърлят предложенията на другата страна без обяснения и алтернативни предложения. Сега чакаме да чуем от Европейския съюз какви са истинските проблеми, какви според тях са алтернативите и да започнем да ги обсъждаме”, заяви Тереза Мей.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.