Пристигнала е в града на 1 ноември

23-годишна французойка беше открита мъртва до сградата на областната администрация в Ловеч.

През целия ден полицията и прокуратурата провеждат разпити и събират доказателства. Все още не е ясно, дали става въпрос за убийство или самоубийство.

В ниша в сградата на Областния съвет около 8, 30 тази сутрин, началникът на Регионалното образователно управление открива тялото на младата жена.

„Помислих, че някой се е скрил, във втори момент видях, че краката бяха нависоко. Помислих, че е кукла”, обясни Еленко Начев, началник на РУО-Ловеч.  

Тялото е на 23 - годишна жена от Франция. Тя пристигнала в София за обучение по програма Еразъм. А в Ловеч дошли с приятеля й за парти.

„Вечерта са посетили заведение в града, което са напуснали след полунощ и след това, сутринта, тялото е намерено”, каза говорителят на Окръжната прокуратура в Ловеч Кирил Петров.

Приятелят й е в ловешката полиция и през целия ден е бил на за разпит. Иззети са и видеозаписи от района. Разследващите работят по всички версии за смъртта на младата жена, но засега водеща е самоубийство. Няма данни за насилие.

По неофициална информация вероятно момичето е било дрогирано. Назначената аутопсия, която трябва да установи наличие на наркотици и упойващи вещества в кръвта на жената. След като станат ясни резултатите ще е ясно и причината за смъртта на жената.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.