Какво е брат ти да е премиер на България?

В рубриката "Говори с Ива" гостува сестрата на Бойко Борисов д-р Красимира Иванова, която е завеждащ „Неонатологията” в САГБАЛ  „Света София”.  Тя говори за брат си, за голямата й мъка, че нямат достатъчно време един за друг.

Красимира Иванова сподели и своето мнение за протестите. Според нея всеки има право да изкаже позицията си, защото живеем в демократична държава.

„Въпреки, че съм по-голямата, вече 20 години съм в сянката на моя брат.  Иска ми се моите пациенти да ме помнят като д-р Иванова, която е била до тях в добро и зло. Наистина много се постарахме със съдействието на Столичната община за болницата. За първи път след този генерален ремонт може да кажем, че нямаме нужда от нищо. Работим леко и с удоволствие”, каза д-р Красимира Иванова.

Тя сподели още, че мечтае да има повече млади лекари. Според нея това е така, защото професията е много рискова, отговорна и нископлатена.

„Не си позволявам да се бъркам в работата на брат ми. Имаме едно негласно споразумение, че в редките моменти, в които успяваме да се видим, си говорим по други теми. ”, сподели още сестрата на Бойко Борисов.

„Говори с Ива”: Дъщерята на Астор - Ари (ВИДЕО)

Тя говори и за детството им, което е минало в Банкя. „Бяхме щастливо семейство. Не сме живели охолно, но имахме всичко, което ни е необходимо. За толкова много години не сме се карали нито един път”, допълни тя.

Според нея участието в политиката променя личния живот.

„Доста често се случва хора да се опитват да се свържат чрез мен с брат ми. Имало е дори и лични любовни писма, адресирани до него”, разказа д-р Иванова.

„Говори с Ива”: Братът на Владимир Карамазов – кралският сладкар (ВИДЕО)

Сестрата на премиера сподели и за един от трудните моменти в живота й, а именно операция, която е претърпяла.

„Разболях се. Първият човек, на който се обадих, беше на брат ми. Имах внезапно оплакване. Дясната част на тялото ми се парализира. Трябваше бързо да ме оперират. Брат ми беше много заинтересован и ме попита дали е необходимо лечение в чужбина.”,  разказа д-р Иванова. Тя сподели още, че успяват да се видят по веднъж на 3-4 месеца. Според нея Борисов трябва да отделя повече време за себе си и за почивка, но не му се меси в решенията.

„Мисля, че най-големият му успех е това, което постигна във външната политика на България. Смятам, че имаме доста по-голям авторитет навън. Разбира се има още какво да се желае. По природата, брат ми е много добър човек, вярва в приятелството. Може би в дадени ситуации се предоверява”, смята сестрата на Борисов. Тя сподели още, че в началото е приемала лично нападките към брат й, но с годините е свикнала.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.