Джон Съмър й помогнал да оцелее преди 12 години

Благодарната чайка Чърпи всеки ден посещава своя 80-годишен британски спасител Джон Съмър, който й помогнал да оцелее преди 12 години, пише в. "Метро", цитиран от БТА.

Британци ще бъдат глобявани с 80 пауда за хранене на чайки

Птицата била със счупено краче и благородният жител на град Йеланд в графство Девън я лекувал, докато се възстанови напълно. Чърпи се доверява единствено на Джон и не общува с други хора. При всекидневните им срещи на плажа те прекарват известно време в игра. Пернатото е на около 20 години. Щом забележи, че Джон пристига на плажа, чайката веднага го посреща на плажа Инстоу бийч.  

Евакуираха британски магазин заради агресивна чайка

При първата им среща преди 12 години птицата издавала писъци от болка и кръжала в паника над главата на Джон. След това се строполила в краката му. Джон установил, че крачето на чайката било цялото натрошено. Възрастният човек й помогнал, като я прибрал и започнал да я храни с бисквитите на своето куче Джак.

"Чърпи всяка година отлита през март по своите дела и се завръща при мен през септември, след като е приключил с гнезденето", споделя Джон Съмър.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК. 

 
Редактор: