Инцидентът е станал в Германия

Известният сръбски певец Шабан Шаулич загина в автомобилна катастрофа. 67-годишният Шаулич бил пътник в кола, която била блъсната отзад на магистрала недалеч от германския град Билефелд. Бил е откаран в болница, където е починал от раните си. В колата е имало общо четирима души, но само певецът е загинал. Другите са пострадали, но живота им не е в опасност. 

Според сръбски медии, катастрофата е била предизвикана от 34-годишен пиян шофьор, който нямал книжка. Шаулич беше много популярен във всички държави от бивша Югославия, но още сред милионите емигранти от Балканите в Западна Европа, както и у нас. Дългата му кариера продължава 5 десетилетия, като е издал над 30 албума.

Големите звезди на сръбската музика изказаха своите съболезнования за Шабан Шаулич.  Лепа Брена написа във Facebook, че Шабан е един от хората, които всички са обичали и уважавали.

Певецът Мирослав Илич, който следващата седмица ще изнесе концерт в София, също е близък приятел на Шабан Шаулич. "Много съм ядосан на живота...", пише звездата във Facebook. 

Миле Китич написа: "Всички думи са излишни. Напусна ни една легенда..."

"Трудно ми е да повярвам", сподели звездата Драгана Миркович.

Весна Змиянац също се сбогува с големия изпълнител.

Кой е Шабан Шаулич?

Той е роден на 6 септември 1951 г. в град Шабац, в мюсюлманското семейство на Илдуза и Хусеин Шаулич. Много често се появяват публикации, в които се твърди, че Шаулич е от ромски произход. Още като дете се увлича по пеенето, като негови любими изпълнители са Химзо Половина и Заим Имамович. Малко след своя музикален дебют през 1969 г. влиза в казарма и служи в македонския град Битоля. По-късно се жени за Гордана, с която има три деца – Санела, Илдуза и Михайло. 

Шабан Шаулич е открит за музикалната сцена от известния сръбски акордеонист Будимир (Буца) Йованович. През 1969 г. издава първия си албум – „Дайте ми утеха“ („Дајте ми утјеху“). През 1972 г. излиза албумът „Био сам пијанац". До 1975 г. автор на песните му е Будимир Йованович, след което Шаулич започва сам да пише и композира.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.