4 трупа бяха намерени в къща в Нови Искър

25-годишен мъж е задържан за убийството на родителите си, по-малкия си брат и баба си. Престъплението е извършено в Нови Искър. Жертвите са убити с брадва.

СНИМКИ ОТ МЕСТОПРЕСТЪПЛЕНИЕТО ВИЖТЕ ТУК

Бащата на арестувания Георги - Иван Ранов, бил военен. След като два дни не се явил на работа, в понеделник от Военна полиция отишли да го търсят в дома му. Когато позвънили, отворил самият Георги. Бил във видимо неадекватно състояние. На въпрос къде са родителите му, отговорил, че са на погребение в Пловдив. Влизайки в къщата обаче, униформените открили четирите трупа, увити в одеяла. Сигналът за престъплението е подаден в 10.30 ч.

Снимка: Олег Попов, NOVA

Съседи на задържания казват, че той и майка му имали психични проблеми. От прокуратурата потвърдиха, че Георги е преминал три прегледа при психиатър в последните години. Официално поставена диагноза обаче няма и не е вписан в регистри за хора със психични проблеми.

Разследващите ще проверяват дали Георги е употребил алкохол или наркотици.Вече е ясно, че е направил опит да заличи следите си, като е почистил част от кръвта след четворното убийство.

ОЩЕ СНИМКИ ОТ МЯСТОТО ВИЖТЕ ТУК

Мотивите за четворното убийство остават неясни. Съседите казаха, че в семейството не е имало видими проблеми и скандали. Действията по разследването продължават в рамките на образуваното досъдебно производство под наблюдението и ръководството на прокуратурата. 

МАСОВИТЕ УБИЙСТВА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ

Януари 2018 г.: Шесторно убийство в Нови Искър. Извършителят - 56-годишният Росен Ангелов, 12 години беглец от правосъдие, се самоубива. 

Юли 2018 г.: 26-годишен психичноболен уби баща си, рани майка си и нападна полицаи в София.

Януари 2017 г.: Двойно убийство и самоубийство в град Вълчи дол. Жертвите - баща, майка и техният син. Извършителят - 65-годишен бивш пожарникар.

Яунари 2013 г.: Тройно убийство и самоубийство в Пловдив.  

Февруари 2009 г.: Манчо Панюков закла двете си деца и подпали жилището, в което живееше с жена си. Тя почина от раните от изгаряния.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.