Това става с решение на Федерацията на собствениците на ресторанти и сладкарници

В турските ресторанти вече няма да има солници по масите.

Консумацията на сол води до алергии

Това съобщи Айкут Йенидже, председател на Федерацията на собствениците на ресторанти и сладкарници. Мярката била одобрена, след като федерацията подписа протокол с Министерство на здравеопазването за намаляване използването на сол и захар, съобщи БГНЕС.

Учени откриха пластмаса в солта

Йенидже заявил, че след подписването на документа е започнало обучение на майсторите готвачи, за да бъде намалено използването на сол и захар.Според Световната здравна организация човек трябва да консумира дневно най-много по една чаена лъжичка сол. В южната ни съседка тази норма е надвишена два пъти.

Злоупотребата със сол удвоява риска от сърдечна недостатъчност

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.