Мерките бяха огласени в четвъртък

Президентът Доналд Тръмп обяви, че отменя санкциите срещу Северна Корея, наложени с цел усилване на международния натиск върху  азиатската страна. Това съобщи БГНЕС.

"Министерството на финансите на САЩ обяви, че ще бъдат добавени допълнителни широкомащабни санкции към вече съществуващите санкции срещу Северна Корея. Днес аз наредих оттеглянето на тези допълнителни санкции!", написа държавният глава в Twiter.

Тръмп намалява финансирането на колежи заради ограничаване на свободата на словото (ВИДЕО)

Той има предвид мерките, огласени в четвъртък, които са насочени към две китайски компании, обвинени в подпомагане на Северна Корея за избягване на строгите международни санкции. Те бяха първият нов знак за натиск, след като преговорите между Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен Ун се провалиха в Ханой преди по-малко от месец.

Тръмп: Високите мита за китайски стоки остават

В четвъртък съветникът по националната сигурност на Тръмп Джон Болтън написа в своя профил в същата социална мрежа, че санкциите целят да сложат край на "незаконните практики за доставки " от Северна Корея."Всеки трябва да си вземе поука и да преразгледа собствените си дейности, за да гарантира, че не участват в избягването на санкции от Северна Корея", категоричен бе той.

Тръмп поиска 8,6 млрд. долара за финансиране на стената с Мексико

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.