Опозицията да каже дали е за избори или искат да ме убият, заяви сръбският президент

Сръбският президент Александър Вучич заяви в Нови Сад, че властите вече няма да допускат насилие по време на протестите, както стана миналата събота. Той подчерта, че ако все пак се стигне до насилие, то ще продължи "толкова кратко, че всеки ще разбере посланието на държавата".

Протестиращи в Сърбия: Вучич, твоето време изтече, събирай си багажа!

„Случилото се стана, защото мислехме, че имаме работа с лидери, които са нормални и рационални, но стана ясно, че си имаме работа с двама магнати, които бързат да възстановят финансите си чрез грабеж на държавна собственост и с един фашист. Направихме грешна преценка. Сега обаче не мисля да се доверявам на разума на фашиста Бошко Обрадович и на магнатите Драган Джилас и Вук Йеремич и ще предприема всички мерки, а гражданите нямат причина да се страхуват повече от насилието, което няма да бъде допуснато“, заяви Вучич при обиколката на новата сграда на Радио-телевизия „Войводина“ в Нови Сад, съобщава БГНЕС.

Той каза, че е питал какво е било значението на протеста пред президентския дворец миналата седмица, когато сградата беше заобиколена от протестиращи, добавяйки, че "отговорът на този въпрос е само един – искат да ме убият".

Протестите в Белград през погледа на Сръбската телевизия

„Има само едно нещо, което могат да направят, за да дойдат на власт - да ме убият. Кажете ми кой е другият начин да ме убиете: първият е убийството, а вторият са избори. Би било нормално да изберат изборите, но знаят, че хората не ги харесват. Какво остава за тях като втори вариант? Не лъжете хората, които събирате“, призова Вучич организаторите на протестите.

Вучич добави, че арестуваните студенти са политически активисти и че по-малко хора се събират в знак на протест, отколкото твърди опозицията, което предполага, че в митинга в Нови Сад в неделя е имало 692 протестиращи. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.