"Хубаво е при всяка една кибератака да сменим паролите и имейлите си", коментира Ростислав Петров

Възможно е да се добавят или трият файлове от иззетите компютри на фирма "TAD Group". Tова заяви в предаването "Здравей, България" председателят на Българската асоциация на сертифирцираните етични хакери Ростислав Петров.

“Тук може да се случат всякакви неща. Може да се добавят, да се трият файлове. Има най-различни начини, за да се разбере дали те са прехвърлени от флашка или са създадени на самия компютър", коментира той.

Шефът от фирмата на Кристиян Бойков може да бъде обвинен в тероризъм (ОБЗОР)

Според него атаката срещу голям процент от хора в държавата е класическа форма на кибер тероризъм и целта в 90% от случаите е да се дестабилизира страната. „Държавата в този случай не е виновна, а по-скоро виновниците са тези хора, на които им е поверена сигурността на подобни сайтове”, допълни Петров.

Според секретаря на асоциацията Павел Георгиев няма необходимост от смяна на паролите на електронните пощи на хората, чиито лични данни са изтекли при хакерската атака срещу НАП. Това би било препоръчително, ако в базата на приходната агенция е имало такава информация.

Кой е шефът на „Тад груп”?

„Хубаво е при всяка една кибератака да сменим паролите и имейлите си”, пък е категоричен Ростислав Петров. По думите му няма практика фирми, занимаващи се с киберсигурност да разбиват системите за защита на компании с цел да ги принудят да станат техни клиенти. Това били единични случаи.

Целия разговор гледайте във видеото

Ще бъде ли обявен собственикът на "ТАД груп" за международно издирване?

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.