За пренасянето му са задържани двама чужденци

17 килограма хероин е заловен на ГКПП „Капитан Андреево”. Стойността на наркотика се изчислява на над 1 милион лева.

Пратката е намерена в петък при претърсването на колата на британски гражданин с иракски произход, който влизал в България. 17-те пакета с хероин били скрити в двойно дъно на хладилна чанта.

Оставиха в ареста четирима души, обвинени за трафик на хероин

Малко по-късно в Хасково е задържан и 37-годишен иранец, който пребивава в Германия. Той е бил получател на стоката, която трябвало да стигне до Западна Европа.

Разбиха двоен канал за трафик на наркотици

Това е трети подобен опит за трафик на наркотици през „Капитан Андреево”, хванат за последните 4 месеца. За това време са задържани общо 300 килограма наркотици.

„В резултата на оперативно-издирвателните мероприятия се установява още едно лице, което е съпричастно на извършеното престъпление. Касае се за ирански гражданин на 37 години. Установява се, че това лице се явява и подбудител, и помагач за извършване на престъплението”, поясни зам.-окръжният прокурор на Хасково Делчо Лавчев.

„Това е трети такъв случай в рамките на последните 4 месеца. В рамките на тези три случая са задържани общо 312 кг хероин”, поясни директорът на Агенция „Митници” Георги Костов.

Репортер: Димитър Иванов

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Ина Григорова