Двойки, тройки и дори четворки близнаци се събраха за събитието от всички крайща на страната

Фестивал на близнаците привлече вниманието към малко градче във Франция. Повече от 1500 двойки и дори няколко тройки и четворки близнаци се събраха за събитието от всички крайща на страната. Участниците разказваха вицове за близнаци и играеха игри за разпознаване кой, кой е сред най-идентичните.

Община Пльокедок използва фестивала, за да си прави реклама. Първият е бил преди 25 години и оттогава е натрупал голяма популярност.

Всичко започнало през 1994 година, когато кметът създал проявата, за да могат дъщерите му близначки да срещнат други двойки. През годините някои от участниците се оженили за други близнаци, с които се запознали на фестивала.

„Ние се оженихме за две близначки, които срещнахме тук преди 20 години. Но те не дойдоха на фестивала. Близнаците не са им интересни”, посочи Фабис.

"Имахме рожден ден. Аз реших да я изненадам с пъзел, направен от ваканцията ни предишната година. Оказа се, че и тя е поръчала пъзел, със снимка от същата ваканция, без да сме го обсъждали!", каза Карол.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.