Случаят е от 7 декември

Отнеха книжката на Ангел Джамбазки, след като беше хванат да шофира пиян. Случаят е от нощта на 7-ми декември, научи NOVA. Евродепутатът е засечен от патрули на КАТ в Самоков.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов коментира ситуацията. Той посочи, че Джамбазки сам е признал, че е употребил алкохол. Не се е възползвал и от положението си на евродепутат. Единственото, което е поискал, е да му бъде направена и кръвна проба.

„Той по никакъв начин не е използва това, че е депутат, изпълнил е всички разпореждания, дал е алкохолна проба с дрегер. След като е била положителна, той самият е пожелал да даде кръвна проба. Днес тя беше готова. Това е най-точният резултат по принцип. От нея става ясно, че промилите са под 1,2”, обяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

 

Пред NOVA Джамбазки разказа, че е седнал зад волана с ясното съзнание, че преди това е употребил алкохол. След като полицаите го спрели, оказал съдействие.

„Приключих с тази работа. Или с карането, или с пиенето. Едното от двете”, посочи той.  

Пиян шофьор уби мъж при катастрофа край Варна

Евродепутатът щял да прекрати и употребата на алкохол. Какво е пил, в този случай, той отказа да коментира. „Абсолютно неправилна преценка, неразумно и безотговорно поведение от моя страна”, добави Джамбазки.

„По българското законодателство от 0,5 до 1,2 санкцията е административна. Какво ще бъде конкретното наказание на Джамбазки ще реши административно-наказващия орган”, заяви Иванов.

 

 

Това не е първият сблъсък на евродепутата с органите на реда. Преди година той беше заловен със законно притежаван пистолет „Макаров” в багажа му на летище София, на път за Брюксел.