
Снимка: Istock
За това съветват руски експерти
Мандарините трябва да се избират, като внимателно се оглежда тяхната форма и цвят, съветват руски експерти, цитирани от БГНЕС. Плодовете трябва да са оранжеви или оранжево-червени, без черни петна.
ПРОВЕРКА НА NOVA: Има ли опасни химикали в цитрусовите плодове?
По миризмата не може да се определи качеството на мандарините, казват експертите от Московския държавен инспекторат за качеството на селскостопанските продукти, суровини и храни.
Лекари обясниха защо преяждането с мандарини е вредно
Ако плодовете са меки дотолкова, че като ги натиснете с пръст той потъва, не ги купувайте - вероятно са гнили отвътре. Обратно на всеобщото мнение, че свежите листа на мандарините означават и свеж плод, то експертите ни разочароват - листото не е показател за качество.
Месо в легени и оцветени мандарини: Какво ще ядем по празниците?
Мандарините могат да се съхраняват четири седмици при температура от три до осем градуса по Целзий.
Редактор:Последвайте ни