Мъжът беше удрян с метални прътове и прегазен от кола

Повече от 7 часа продължи заседанието в Солун, на което разпитват задържаните за смъртта на българина Тоско Бозаджийски. Стана ясно, че едното момче ще бъде освободено след серия от забрани да посещава футболни мачове и да напуска страната, а другото остава в ареста.

Мъжът беше удрян с метални прътове и прегазен от кола, след като български фенове на „Ботев” (Пловдив) бяха нападнати от привърженици на гръцкия ПАОК. 

Разпитват задържаните за смъртта на българина Тоско Бозаджийски в Солун

Адвокатът на момчето, което остава в ареста, излезе да говори пред журналисти след разпита. Той цитира много подробно къде се е намирал неговият клиент в момента на инцидента. Ще трябва много подробно да се проследи по минути и секунди кой къде се е намирал и каква вина има за смъртта на Тоско Бозаджийски.

„Считам, че обвинението за предумишлено убийство е пресилено. Става въпрос за причиняване на тежка телесна повреда. Полицията също отхвърля възможността деянието да е предварително организирано, с цел причиняване на смърт. Не е възможно група от 20 души да предвидят последвалия развой. Патолозите потвърждават, че смъртта е настъпила вследвствие на автомобилното произшествие. Клиентът ми не приема обвинението. И свидетелите по делото посочват, че мястото на трагичния инцидент е на 500 метра от кафенето пред което са били посрещнати българските фенове. Клиентът ми не е признал вина по обвиненията, отрекъл ги е поради факта, че не е присъствал на мястото по времето на инцидента. В крайна сметка обаче мнението на прокурора и съдията е, че има данни за вина, както и че има вероятност за извършване на нови престъпления и клиентът ми остава в ареста”, обясни адвокатът на задържания.

Изглежда делото ще се разплете тогава, когато стане ясно дали нанесената телесна повреда на Тоско Бозаджийски е била смъртоносна, или тежка. Адвокатите на задържания ще се опитват да докажат, че жената блъснала момчето е основният причинител на смъртта.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си