В сряда бе отчетен сериозен ръст на жертвите на епидемията в Китай

Генералният директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева заяви, че е трудно да се предвиди въздействието на новия коронавирус върху световната икономика. Здравните министри от Европейския съюз се събират на извънредна среща заради заразата.  

„Най-вероятният сценарий, според нас, е V-образна графика, при която ще има съществен спад в икономическите дейности и след това ще последва бързо и ефективно възстановяване.

В икономическо отношение това, което Китай направи е много добре дошло. Първо, Китайската народна банка предприе бързи мерки - инжектира ликвидност в размер на 115 милиарда долара и намали адекватно лихвените проценти. Банките са окуражават да засилват кредитните възможности, както за бизнеса, така и за домакинствата”, заяви Кристалина Георгиева, управляващ директор на МВФ.

ПОТВЪРДЕНО: Първи случай на коронавирус в Лондон

Междувременно бе отчетен сериозен ръст на починалите от коронавируса в Китай в сряда. 254 са смъртните случаи, което е най-големият брой от началото на епидемията за един ден. Повече от 14 800 души са новите заразени. 

СЗО: Рано е да се предскаже кога ще настъпи краят на епидемията от коронавируса

Общият брой на жертвите вече е 1367.