За случая разказа депутатът от Националното събрание на Венецуела Омар Гонсалес

Депутатът от Националното събрание на Венецуела Омар Гонсалес разказа пред медиите за пиратска атака и убийство на капитана на кораба „Сан Рамон“, плаващ под гръцки флаг в залива Позуелос, предаде БГНЕС.

Гонсалес заяви, че това е първото пиратско нападение срещу товарен кораб в региона, преди това са били нападани малки кораби и яхти, предимно туристически.

Пирати отвлякоха част от екипажа на германски кораб край Камерун

Шестима въоръжени престъпници в нощта срещу 25 февруари с моторна лодка се приближили до стоящ на рейд кораб и се качили на борда с алпинистко оборудване. След пленяването на екипажа, въоръжените пирати се опитали да присвоят голяма сума пари, намираща се на кораба.

"Според слуховете голямата сума пари се съхранявала в сейфа на кораба. Тя е била около 36 000 долара. Пиратите поискали капитана да каже къде се съхраняват тези пари и след това го застреляли в главата", каза Гонзалес.

Пирати нападнаха южнокорейски търговски кораб

Според него по време на грабежа е бил ранен служител на бреговата охрана, която е била на кораба, друг член на екипажа, а електротехникът, скочил от кораба по време на атаката и все още не е намерен.