Страната е пред пика на пандемията

Франция остава под карантина до 15 април. През изминалата седмица коронавирусът взе първата си непълнолетна жертва. Заразените с коронавирус във Франция са над 40 000, а починалите - 2314.

В търсене на решение властите превърнаха високоскоростен влак в линейка. Той тръгна преди няколко дни с първите 20 пациенти, които транспортира до различни краища на страната - от Страсбург до Елзас. Днес се очаква втори влак с 48 пациенти. Идеята е да се разтоварят болници, като се транспортират пациенти към райони, които в момента не са засегнати от заразата.

Франция пуска първия високоскоростен влак за пациенти с COVID-19

ЗАРАДИ ДОМАШНО НАСИЛИЕ И КУПОНИ: Департамент във Франция забрани продажбата на алкохол

Влакът е изключително добре оборудван - на един доктор се падат на четирима пациенти.

Армията също участва активно в битката със заразата. Беше създадено и специално звено за грижи за болните от COVID-19.

Междувременно една негативна статистика се превръща в тенденция. Германски лекари в Страсбург сигнализират, че пациенти над 80-годишна възраст се оставят без респиратори, тъй като се дава приоритет на по-младите.

Кореспондент: Петя Желева

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП