По последни данни там живеят около 1000 души

От днес кметът на Пещера прилага драконовски мерки за сигурност. Издадена е заповед за блокада на ромската махала в града.

Ще се допуска излизане на хора само ако имат необходимост от медицинска помощ, по трудова заетост и за плащане на битови сметки. В района има вече четири положителни проби на COVID-19 и кварталът се превръща в огнище на зараза. Това са семейства, които са се прибрали от Белгия и Англия. Взети са и още проби от жители на квартала.

522 са случаите на COVID-19 у нас, почина още един заразен (ВИДЕО)

По последни данни там живеят около 1000 души. Голяма част от тях са се прибрали от чужбина, но не спазват задължителната карантина и противоепидемичните мерки. Събират се на групи и се разхождат в града.

Мерките са предприети за да бъде овладяна заразата и тя да не излезе извън пределите на квартала.

„В последните няколко дни се оказа, че на територията на квартала има 4 случая на COVID-19. След обсъждане с щаба и лекари, решихме да сложим КПП-та на входа и изхода на квартала. Пропускат се само наложащи случаи. Двама от заразените са дошли от чужбина – Германия и Белгия, като същите предават вируса на свои близки", коментира кметът на Пещера Йордан Младенов.

„Мерките се спазват, но има и изключения. Към този момент блокадата ще бъде 12 часа в денонощието. Имам информация за нарушаване на карантината на територията на квартала. Ако мерките не дадат резултат имаме готовност да ги променим и те да станат 24-часови“, допълни той.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП