Темата коментира проф. Иво Петров, национален консултант по кардиология

"Има начални данни за това, че утвърдено лекарство с антипаразитно действие, познато повече от 50 години, може да лекува COVID-19. Според научната литература то има добро въздействие ин витро върху вируса. Ин витро въздействие имат и спиртът и бензинът". Това заяви в ефира на "Здравей, България" проф. Иво Петров, национален консултант по кардиология, в коментар на откритието на австралийски експерти, установили, че медикамент срещу краста убива короанвируса в рамките на 48 часа.

Проф. Петров обясни, че първоначалните изследвания върху мишки са позитивни за вируса SARS. Според него лекарства с антивирусно действие при други агенти също са залегнали в кличните ръководства.

565 са вече случаите на COVID-19 у нас (ВИДЕО)

"Това лекарство, което се използва за потискане на паразитна инфекция при животни, е утвърдено в практиката. Няма медикамент без странични ефекти, но в последните месеци се започва с утвърдени лекарства, при които рисковете са по-малки от ползата при конкретните индикации", каза още проф. Петров.

Повече по темата гледайте във видеото. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП