Тя ще се обслужва от персонал от болницата „Mount Sinai Morningside“

Огромна катедрала в центъра на Ню Йорк е превърната в полева болница в помощ на борбата срещу пандемията от коронавирус, заяви нейният ръководител Клифтън Даниел.

В катедралата „Св. Йоан Божественият“ в Манхатън ще бъдат разположени девет медицински палатки, оборудвани с климатик. В тях ще могат да се настанят до 200 пациенти.

Гърция одобри богослуженията да бъдат при затворени врати

„По време на епидемиите от чума катедралите винаги са били използвани за такива цели“, каза Даниел и обясни, че подобна практика не е новост, то просто е ново за нас.

Служители на катедралата заявиха, че пациентите с COVID-19 ще могат да бъдат приети до седмица.

Полевата болница ще се обслужва от персонал от болницата „Mount Sinai Morningside“, която се намира в съседство с катедралния комплекс.

Броят на смъртните случаи, причинени от усложнения от коронавируса, достигната 10 000, а властите предупредиха, че гражданите трябва да се подготвят за по-лош сценарий през следващите седмици.

От университета „Джон Хопкинс“ потвърждават над 368 000 случаи на заразяване в САЩ, от които смъртните случаи са 10 986. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП