Снощи той бе приет в интензивно отделение

Борис Джонсън ще остане в интензивно отделение и тази нощ. В официално изявление от „Даунинг стрийт“ 10 обявиха, че премиерът на Великобритания е в добро състояние. Той е в съзнание и диша без външна помощ. Временно изпълняващия длъжността премиер на Великобритания - Доминик Рааб каза, че е напълно уверен, че Борис Джонсън ще се излекува от болестта.

Борис Джонсън е приет в интензивно отделение (ВИДЕО)

На пресконференция, на която замести премиера, Рааб обяви че през изминалото денонощие във Великобритания е имало рекордно голям брой починали след заразяване с коронавирус - 786 души. За сравнение, това е с над 300 повече от обявените през предишния ден.

Борис Джонсън постъпи в болница с нестихващи симптоми на COVID-19 (ВИДЕО)

„Борис Джонсън получава най-добрата възможна помощ от отличен медицински екип. Състоянието му е стабилно, не се налага механична вентилация, или интубиране. Самият той е в добро състояние на духа. За нас в кабинета той не е само началник, а колега и приятел. Мислите и молитвите ни са с него“, каза Доминик Рааб.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП