Почивката между края и началото на работния ден може също да бъде намалена

Германското правителство позволява за три месеца работни дни до дванадесет часа в някои области. Така трябва да се осигури доставката при извънредни ситуации.

Коронавирусът може да докара половин милиард души до бедност

Министърът на труда Хубертус Хайл подписа наредба за разхлабване на Закона за работното време до края на юни, съобщи БГНЕС, като се позовава на информация от Министерството на труда.

Законният минимален период на почивка между края и началото на работния ден може също да бъде намален от единадесет на девет часа. Необходимото условие обаче е това да е необходимо за поддържане на обществената сигурност и ред, здравната система, основни обществени услуги или за осигуряване на населението с екзистенциални блага.

Разхлабването на правилата също така позволява изключения от забраната за наемане на работа в неделя и официални празници. Те се отнасят например за производството, опаковането и съхранението на ежедневни стоки или за заетите в медицинско обслужване и грижи. Изключения са възможни и за спасителните и пожарните служби.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП