Най-малко шестима души са се разминали на косъм със смъртта при тежкия инцидент

Нови разкрития по катастрофата, която отне живота на Милен Цветков. Най-малко шестима души са се разминали на косъм със смъртта при тежкия инцидент. Това става ясно от кадри на охранителни камери, разпространени в социалните мрежи.

Общо четирима души бяха арестувани след катастрофата. Трима от тях са  шофьорът на джипа-убиец и двамата му спътници - млади мъж и жена. Зад решетките попадна и майката на 22-годишния шофьор, чиято фирма е собственик на джипа.

ШОКИРАЩИ КАДРИ: Шестима души пресичали кръстовището в момента на катастрофата с Милен Цветков (ВИДЕО+СНИМКИ)

Обвинението срещу Десислава Николова е, че е предоставила джипа на сина си, който бил под въздействието на наркотици, а след това той предизвикал инцидент. На Десислава Николова й е наложена парична гаранция от 100 000 лева.

Обвинение и 100 000 лева гаранция за майката на шофьора, блъснал Милен Цветков

Двамата спътници на Кристиян, които са били в колата по време на катастрофата, също са с повдигнати обвинения заради „затаяване на истината”.

На кадри от охранителна камера се вижда как най-малко шестима души са се разминали на косъм от смъртта при катастрофата. Записите показват как колата на Милен Цветков спира на червения светофар. 22 секунди по-късно пешеходци тръгват да пресичат платното, когато отзад с висока скорост връхлита джипът. От Спешна помощ обясниха, че линейката не е закъсняла за инцидента, а пристигнала на 5-ата  минута. Екипът намира журналиста в кома.

„Направен е опит за интубация, но не се е получила. Тръгват към „Пирогов”, но буквално на прага на болницата Милен Цветков е издъхнал. Дотогава никой не знае, че е той. Бил е променен до неузнаваемост”, обясни д-р Георги Гелев, директор на Центъра за спешна медицинска помощ за София-град и област.

В късния следобед днес майката на Кристиян Николов беше изведена от 3-то районно управление, където е прекарала нощта. В СДВР й повдигнаха обвинение.

Екипът на Спешна помощ намерил Милен Цветков в кома

След жестоката катастрофа, според адвокат Марковски,  ще се стигне до присъда.

„Присъдата няма да бъде "галене", защото съдиите ще отмерят дължимото. По въпроса за увеличаването на наказателната отговорност, отговорът е много прост за специалиста - когато има една санкция от 3 до 15 години, съдията има прекрасната възможност да наложи 12 и 14 години”, обясни адвокат Марковски.

Въпреки това пътните експерти са скептични. Затова и група специалисти ще извършва мониторинг на разследването на катастрофата.

„Хората очакват, че няма да има справедливост и този път. Затова ние от Института за пътна безопасност създадохме вече една група, която ще извършва мониторинг върху всички подобни случаи, които предизвикват сериозен обществен интерес. Искам да ви припомня, че през 2011 година един младеж, който е син на прокурор, уби двама души на площад „Ручей”, които се разхождаха по тротоара. 7 години по-късно той получи условна присъда от година и половина. Такива случаи има безброй”, коментира Богдан Милчев от Института за пътна безопасност. И допълни: „Този случай ни показва само едно - че имаме липса на държава на пътя”, коментира Милчев.

Според премиера Бойко Борисов трябва да се помисли за по-тежки санкции за употребилите наркотици.

„Безспорно много тежък, гаден, нещастен инцидент. Лошо! Бог да го прости! Но пак трябва да се изведат поуки и много бързо да се промени законодателството”, заяви премиерът Борисов. 

И днес тротоарът на кръстовището, на което стана катастрофата, е затрупан с цветя. А след акция, организирана в социалните мрежи, снощи десетки запалиха свещи на прозорците си в памет на Милен Цветков и всички жертви на катастрофи.

 ПАМЕТ НА МИЛЕН ЦВЕТКОВ: Спомените на дългогодишните му колеги

Задържаха приятелката на шофьора, причинил катастрофата с Милен Цветков

Свещи на прозорците в памет на Милен Цветков и всички жертви на катастрофи (ВИДЕО)

Мъжът, предизвикал катастрофата с Милен Цветков - син на директора на "Винпром Карнобат"

ВСИЧКО ЗА КАТАСТРОФАТА И РАЗСЛЕДВАНЕТО ПО СЛУЧАЯ ЧЕТЕТЕ ТУК