По-конкретно карантината ще бъде отменена на два етапа - през първата и през втората половина на юни

И през юни се удължава превантивната карантина на пътниците, които влизат в Гърция, а до 15 юни остава в сила забраната за влизане в страната на граждани на страни извън ЕС, предаде БТА.

Гръцката служба за гражданско въздухоплаване е издала серия от инструкции, с които информира пътниците за забраните, които са в сила.

ХАОС НА ГРАНИЦАТА: Кой може да пътува в Гърция?

По-конкретно карантината ще бъде отменена на два етапа - през първата и през втората половина на юни. До полунощ на 14 юни ще бъде в сила правилото, че всички пътници, включително гръцки граждани, които идват от чужбина, ще бъдат подлагани на задължителен тест за коронавирус. Ако тестът е отрицателен, те ще трябва да останат под карантина в продължение на седем дни, а ако е положителен - 14 дни.

От 15 до 30 юни тази процедура ще бъде прилагана само за пътниците, които пристигат от страни с висока стерен на опасност от зараза с коронавирус, както са определени от организацията за въздушна безопасност на ЕС. Останалите ще могат да влизат в странат без ограничения, но е възможно да им бъдат взети проби при пристигането в Гърция. Тестове ще бъдат правени на определен брой пътници от всеки полет.