Освен тази забрана, властите ограничиха и капацитета на посетителите

Испания реши да отвори нощните клубове в някои региони на страната, но танците в тях ще останат забранени, предава БГНЕС. Освен тази забрана, властите ограничиха и капацитета на посетителите, като те ще трябва да са най-много една трета от максималния брой гости на клуба.

Указът за отварянето на някои клубове бе публикуван днес от здравните власти в страната.

На 8 юни 52% от населението на кралството преминава към последния етап от облекчаването на мерките, наложени поради пандемията на коронавирус.

Нови 125 заразени c COVID-19 в Македония за последното денонощие

"Ако заведението разполага с дансинг, тогава върху него могат да се поставят маси, но е забранено ползването на дансинга по предназначение", гласят разпоредбите на здравните власти.

С разхлабването на мерките и традиционните испански изложения на бикове постепенно възобновяват дейността си. От понеделник се очаква последния етап от облекчаването на мерките.

Испания е една от най-засегнатите от пандемията страни в света. В Испания са установени повече от 240 хиляди случая на инфекция, повече от 27,1 хиляди пациенти са починали.

В средата на март в страната бе въведен режим на карантина, за да се ограничи разпространението на болестта. Това позволи да се ограничи движението на жителите в цялата страна. Затворени бяха кафенета, барове, ресторанти, учебни заведения, развлекателни заведения, фитнес зали. Очаква се режимът да бъде напълно отменен на 22 юни.

По-рано днес премиерите на Испания и Италия изпратиха писмо до председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен с искане вътрешните граници на ЕС да бъдат отворени, за да може двете страни да докажат, че в тях е безопасно за туристи.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.